Moen_flyfoto_web

Risør Kystkultursenter holder til på Moen i idylliske omgivelser innerst i Sørfjorden. Her er vi en del av det kulturhistoriske båtbyggermiljøet med over 150 års kontinuerlig båtbyggervirksomhet.

Risør Kystkultursenter har som målsetning å samle, formidle og bevare kommunens båt- og skipsbyggerhistorie med utgangspunkt i båtbyggeriene på Moen. Det er registrert over 50 båt- og skipsbyggerier i Risør over de siste 200 årene, så vi har en stor og spennende oppgave foran oss.

Kystkultursenteret har også et spesielt ansvar for båtbyggerfaget og håndverkstradisjonen. Risør regnes som et av tre kraftsenter for trebåtbygging i Norge og her er ennå flere båtbyggerier i full drift. Vi samarbeider tett med Moen Trebåtbyggeri om formidling av håndverkskompetanse.

Gjennom året har vi flere åpne arrangementer som blir annonsert her på denne siden. Vi tar gjerne i mot grupper for omvisning. Ta kontakt, så tilpasser vi et besøk etter deres ønske. For gruppeomvisninger er prisen 100 kr per person(min 800kr). Du finner oss på Moen, ikke langt fra E-18. Ta av fra Risørveien mot Moen camping og følg skiltene til Risør Kystkultursenter. Kommer du sjøveien har vi egen gjestebrygge.

Velkommen til Risør Kystkultursenter!